In balans met Reiki: het principe van geven en ontvangen

Van de week kwamen Reiki Usui Shiki Ryoho studenten samen en kwam het principe van geven en ontvangen ter sprake, met name hoe belangrijk het is om in balans te zijn

Tijdens onze bijeenkomst ging het om het uitwisselen van de energie van Reiki. Alle studenten gaven en ontvingen een volledige behandeling.

In het dagelijkse leven draait veel om geven en ontvangen. Het gaat ook om dingen delen, zoals tijd, vriendelijkheid en zelfs emoties. Het draait om geven zonder iets terug te verwachten en ook om kunnen ontvangen als iemand iets voor jou wil doen.

De Voordelen van Geven

Als je geeft, voel je je goed van binnen. Het helpt niet alleen de persoon die ontvangt, maar ook degene die geeft. Het kan je gelukkiger doen voelen en je relaties versterken. Bovendien moedigt het anderen aan om ook vriendelijk te zijn, waardoor er een energie van liefdevolle vriendelijkheid ontstaat.

Het Belang van Ontvangen

Soms is het moeilijk om hulp te accepteren. We willen niet afhankelijk lijken of anderen tot last zijn. Maar het is belangrijk om om hulp te kunnen vragen, om te kunnen ontvangen. Het laat anderen zien dat ze kunnen helpen. Het opent de deur voor meer verbondenheid en vertrouwen.

Streven naar Evenwicht

Het draait allemaal om balans. In het leven, op je werk of in je vrienden kring kan te veel van jezelf geven, leiden tot uitputting, terwijl te veel nemen anderen kan afschrikken. Het is belangrijk om te weten wanneer je kunt geven en wanneer je kunt ontvangen. Dit vereist begrip, afstemming, empathie en goede communicatie.

Conclusie

Geven en ontvangen is een sleutel in de beoefening van Reiki, in het opbouwen van sterke relaties en het creƫren van een fijne community.

We leren om in balans te geven en te ontvangen, zodat vriendelijkheid en begrip de basis is in hoe we met elkaar omgaan.
Misschien is dit ook deel van de energie die wordt ervaren als je jouw plek inneemt in een Reiki Kring en in dat samenzijn kan worden ervaren.

Reiki Damai organiseert regelmatig Reiki voor Reiki bijeenkomsten.