De eerste keer Reiki

De Eerste Keer Reiki.

Iedereen die Reiki heeft kan zich de eerste keer nog goed herinneren. Voor mij was het een gevoel van thuiskomen.

De eerste keer dat je Reiki ervaart, kan een bijzondere en rustgevende ervaring zijn. Reiki richt zich op het balanceren van de energie in je lichaam en kan helpen bij zowel fysieke als emotionele klachten. In deze blog vertel ik je wat je kunt verwachten van een tafelbehandeling en hoe je je kunt voorbereiden op je eerste sessie

Wat is Reiki?

Reiki is een techniek waarbij de behandelaar energie doorgeeft via de handen. Het woord ‘Reiki’ bestaat uit twee Japanse woorden: ‘Rei’, wat universele levensenergie betekent, en ‘Ki’, wat de energie die door alle levende wezens stroomt betekent. Het doel van Reiki is om de natuurlijke genezingsprocessen van het lichaam te bevorderen en de balans in het energetisch systeem te herstellen

De Voorbereiding

Voor je eerste Reiki-sessie hoef je weinig voor te bereiden. Zorg ervoor dat je comfortabele kleding draagt, tijdens de behandeling blijf je volledig gekleed. Het is ook een goed idee om wat eerder aan te komen, zodat je ontspannen en op je gemak kunt beginnen.

De Behandeling

Bij een tafelbehandeling lig je ontspannen op een massagetafel. Je krijgt een lekker dekentje over je heen. Je hoeft niets te doen behalve ontspannen en de ervaring laten gebeuren.

De Reiki Sessie

Meestal begin ik bij je hoofd en werk dan langzaam naar beneden. Mijn handen plaats ik op of net boven specifieke punten op je lichaam, waarbij ze een bepaalde volgorde aanhouden die de energiestroom optimaliseert. Deze aanrakingen zijn licht en zacht, en sommige mensen voelen warmte of een tinteling op de plekken waar de handen worden geplaatst.

Wat Kun Je Verwachten?

Een Reiki-sessie duurt meestal ongeveer 75 minuten. Je kunt diepe ontspanning ervaren. Sommigen voelen zich zo ontspannen dat ze in slaap vallen. Anderen voelen de energie door hun lichaam stromen, wat kan resulteren in een gevoel van rust en helderheid. Na de sessie kan je je verfrist en hernieuwd voelen.

Na de Behandeling

Na afloop van de sessie is het belangrijk om rustig de tijd te nemen om weer volledig bij te komen. Drink voldoende water en geef jezelf de tijd om de effecten van de behandeling te verwerken. De effecten van Reiki kunnen subtiel zijn en soms pas na een paar dagen volledig merkbaar worden.

De eerste keer Reiki kan een unieke en diepe ervaring zijn. Door jezelf open te stellen en de tijd te nemen om te ontspannen, geef je jezelf de kans om de helende energie van Reiki volledig te ervaren. Of je nu op zoek bent naar fysieke verlichting of emotionele balans, een Reikibehandeling kan een waardevolle stap zijn op je pad naar welzijn.