Waar je ook gaat, daar ben je!

Jon Kabat Zinn schreef het al in zijn boek over Mindfulness. Door allerlei prikkels en afleidingen kan het soms een uitdaging zijn om echt in het moment aanwezig te zijn.


In onze eerste Meditatie Cirkel in ’t Hooge Huis in Naarden hebben we de mogelijkheid onderzocht om dieper te verbinden met onszelf, onze ademhaling, ons lichaam en onze omgeving. Krachtige tools om innerlijke rust, veerkracht en helderheid te ervaren.

Verbinden met je Ademhaling

De eerste oefening was het richten van de aandacht op de ademhaling. Je adem is altijd bij je, en het bewust volgen van de in- en uitademing kan een directe poort zijn naar het huidige moment. Door simpelweg te observeren hoe de adem je lichaam in- en uitstroomt, kun je kalmeren en jezelf verankeren in het hier en nu. Soms ervaar je de verbinding zo sterk dat je 1 wordt met je ademhaling. Waar je ook gaat daar ben je!

Verbinden met je Lichaam

De 2e oefening was gericht op het voelen en ervaren van het lichaam. Eerst met een gerichte bodyscan vervolgens naar een volledige ervaring van het lichaam. Door je bewust te zijn van lichamelijke sensaties kun je spanning loslaten en dieper in contact komen met jezelf. Waar je ook gaat daar ben je!

Verbinden met je Omgeving

De volgende oefening was gericht op het bewust worden van de omgeving – het geluid van de vogels buiten, de geur van bloemen, of gewoon de aanwezigheid van andere mensen om je heen. Dit bewustzijn kan ons helpen om te ervaren dat je een onderdeel bent van je omgeving en meer waardering te krijgen voor het leven zoals het zich ontvouwt. Waar je ook gaat daar ben je!

#Meditatie Cirkel #Verbinding